Camping er en udendørs rekreativ aktivitet, hvor man overnatter minimum én nat i bivuak, telt, teltvogn, campingvogn, campinghytte, autocamper eller et mobilehome. Camping som en rekreativ aktivitet blev populær blandt borgerskabet i Europa tidligt i det 1900-tallet. Senere er camping blevet mere folkelig, og der er verden rundt dannet en række organisationer til fremme af campinglivet.

Camping kan enten finde sted i et naturområde, eksempelvis en skov, eller på en campingplads. I de fleste lande skal overnatning ske på en campingplads eller et andet godkendt sted. Modsætningen hertil er Sverige og Norge, hvor allemandsretten tillader, at man overnatter en enkelt nat.

Trenden har gennem mange år været, at camping skal være mere og mere luksuriøs. Campingvognene er blevet større, og efterhånden ligner det små sommerhuse. De er indrettet med køkken, bad og toilet. Alt skal helst være som derhjemme, så naturligvis er der også installeret både ovn, mikrobølgeovn og fjernsyn.

Man kan undre sig over, hvorfor folk ikke blot bliver hjemme, når alt alligevel helst skal være som derhjemme?

Måske man skal til at skelne mellem camping og naturcamping. Camping, hvor man flytter sit hus (luksuscampingvogn) ud i naturen, men på den måde distancere sig fra naturen. Eller naturcamping, hvor man flytter ud i naturen og afskærer sig fra hverdagens materialisme. F.eks. ved at bo i shelter, telt, tarp eller anden form for primitiv overnatning.

Telt og tarps

Primitiv lejr med tarp og telt

Tæt på naturen? Så er det telt eller tarp.

Primitiv campingvogn

Minicampingvogn

Bare fordi man gerne vil have fast tag over hovedet, så behøves det ikke være luksus.

På billedet til højre ses eksempelvis en minicampingvogn, det indvendigt måler sølle 260 x 110 cm. Lige nok til at der kan ligge to personer og lidt bagage. Ingen køkken, bad, toilet eller siddegruppe. Kun en madras på gulvet. Så fås campingvogne næppe mere primitive.

Læs mere om min minicampingvogn her